Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Moro (Vérnarancs) - narancsfa

Kiszerelés
9.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 10 db raktáron
Moro (Vérnarancs) - narancsfa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 110-140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság 110-140 cm
Élőhely Napos

Termékleírás

Moro (Vérnarancs) - narancsfa


Citrus sinensis ‘Moro’

Moro egy közepes méretű, termékeny fa. 

Fa jellemzői


Erőteljes növekedésű, kissé lelógó ágrendszerű fa. Levelei nagyok, hegyesek, világoszöld színűek. Virágai nagyok illatosak, jellemzően a lombkorona alsó felében hozza. Gyümölcse közepes méretű, héja és gyümölcshúsa éretten mély narancsszínű - nagyon ízletes.

Vérnarancs "Moro" - C. sinensis "Arancio Moro"

Elhelyezés: déli fekvésű, szél - és huzatmentes helyen. 

Fényigény: teljes napfény, a déli tűző nap kerülendő. 

Teleltetés: szélvédett helyen 0 - 10 °C (egyes fajták a -5°C hőmérsékletet is elviselik). 

Locsolás: talajnedvességtől függően, kerülni kell a pangó vizet a cserépalátétben. 

Talaj: jó vízáteresztő, enyhén savas (pH 5,5 - 6). 

Tápanyagok: érett állati eredetű (baromfi, galamb) trágya, vagy komplex citrus műtrágya, tavasztól őszig. A citrusokat tavasztól őszig ajánlott a szabadban tartani. Télen lehetőség szerint 0 - 10°C között. Ebben az esetben tavaszig a locsolást minimalizálni kell! Hideg teleltetésnél a nedves földben megfázik a gyökér, ami a növény pusztulásához vezethet! Melegebb, 15°C feletti hőmérsékleten történő teleltetés esetén a lehető legtöbb fényre van szükségük (esetleg kiegészítő világításra). Ne tegyük közvetlen fűtőtest közelébe, valamint huzatos helyre. Ilyen esetben nehéz meghatározni a locsolt víz mennyiséget, ajánlott a többször kevesebbet módszer. A műtrágyázás ősztől tavaszig kerülendő. Nagy segítség, ha már szeptemberben bekerülnek a téli helyükre - elkerüljük az esti lehűléseket, így könnyebb az akklimatizálódás a szobai körülményekhez. Levélhullás ilyenkor szinte elkerülhetetlen (egyes fajtákra jobban, mások kevésbé viselik jól a szobai körülményeket) Amennyiben a növény elhullatta leveleit, de nem barnultak meg az ágak, aggodalomra semmi ok, tavasszal újra hajt és pótolja leveleit.

Gyümölcs jellemzői


A gyümölcse jellegzetes, szabályos gömb alakú. A héja közepesen vastag, de könnyen hámozható, pirosas beütéssel. A sötétpiros hús puha, finom szövetű. A gyümölcs íze gazdag, illatos, és megfelelő egyensúlyban van a sav- és a cukortartalma.
Antioxidáns tartalmú gyümülcshúsa miatt közkedvelt. Segíti megőrizni a fiatalságot.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.