Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mapo - grapefruit mandarin hibrid fa

Kiszerelés
10.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2023. december 14.
Mapo - grapefruit mandarin hibrid fa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 120-160 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(2)

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Paraméterek

Aktuális növénymagasság cseréppel együtt 120-160 cm
Élőhely Félárnyékos

Termékleírás

Mapo - grapefruit mandarin hibrid fa


A mandarin és a grapefruit keresztezésével számos kiváló citrus hibridet állítottak elő. Ezek egyike a Mapo, mely vékony héjú, lédús, ízletes gyümölcseit bőven termi!

A Mandarin és a Duncan grapefruit keresztezésével hibridet kapunk: a Tangelo fajba, a Rutaceae családba és a Citrus nemzetségbe tartozó Mapo-t.

Ez a növény a meleg és szubtrópusi éghajlatú környezetet részesíti előnyben, enyhe és száraz telekkel.

Fa jellemzői


Erőteljesen és nagyon gyorsan akár tizenkét méter magasra is növő fa, melynek koronája akár kilenc méterig is szétterülhet, részben erős, tövissel teli ágakkal. A méheket különösen vonzzák ennek a növénynek a fehér virágai, amelyek nektárt termelnek, mivel kellemes illatúak. A mapo virágzási periódusa a tél vége/kora tavasszal körül következik be, és az azonos nemzetségébe tartozó beporzókra van szükség, mivel önsteril. Levelei elliptikusak, hegyes végűek és a klementinével megegyező méretűek (vagy valamivel nagyobbak).

A mandarinhoz képest kevésbé ellenáll a hidegnek, nem szereti a késői fagyokat. Húsz-huszonnyolc fok között van számukra a legjobb hőmérséklet ami a vegetatív fejlődést és szaporodást illeti, amikor hét fok alá csökken a hőmérséklet, kezdődik a téli pihenő szakasz. A mapo szereti a kellően fényes, napos környezetet, amelyet azonban szélfogókkal jól védeni kell a széljelenségektől, alkalmazkodik a jó növényzettel rendelkező termőtalajhoz a leghomokosabb és meglehetősen meszes talajon is megél, de ez nem jelenti azt, hogy a termékeny talajokat ne kedvelné. 

Gyümölcs jellemzői


A gyümölcsök százharminc-százkilencven gramm tömegűek, és nagy bogyók, más néven heszperidiumok. Gömbös, körte alakú megjelenés és a termés felső végén elhelyezkedő kidudorodás jellemzi őket. Október elején érik.

Gyümölcse lekerekített, néha körte alakú, különösen, ha késői virágzásból származik; közepesen nagy (150-220g), könnyen hámozható, narancssárga színű. Az endokarpumot nagyon vékony és sima bőr borítja, amely könnyen leválik. Ráadásul még érettségig is intenzív zöld színe van. A hús elfolyós, nagyon vékony membránnal, amely a szájban olvad, és nagyon lédús (a lé több mint 50%-a).  A pép nagyon lédús sárga / narancssárga szegmensekre tagolódik, nagyon illatos és a mandarinra jellemző savas illatokkal, a magok jelenléte változó. Gyümölcsönként legfeljebb 20 mag lehet a keresztbeporzás hatásaitól függően. Önsteril, keresztbeporzás nélkül magtalan vagy maximum 3-6 maggal terem.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 03. 31.
A vártnak megfelelő, egészséges, szép növényeket kaptam.
|
2022. 06. 28.
Szép nagy növényt kaptam!