Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
palma

Madagaszkári pálma - Pachypodium lamerei

Kiszerelés
cserép ø 15 cm
5.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 3 db raktáron
Várható szállítás: 2023. december 12.
Madagaszkári pálma - Pachypodium lamerei 15 cm-es cserépben, 40 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(1)

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Paraméterek

Aktuális növénymagasság cseréppel együtt 40 cm
Élőhely Napos

Termékleírás

Madagaszkári pálma - Pachypodium lamerei


A pachypodium ( Pachypodium lamerei ), más néven madagaszkári pálma vagy a sztyeppék csillaga, rendkívül érdekes egzotikus növény. A madagaszkári pálma már megjelenésében is igen különleges növény benyomását kelti.

Élénk zöld és lándzsa alakú levelei vannak, sok hegyes tövissel borított, kúp alakú vaskos törzzsel rendelkezik. Törzse alkalmanként hordószerűen kiöblösödhet, hogy aztán összeszűkülve még különösebb formát adjon a növénynek. A Pachypodium nagyon gyorsan növekszik. Hosszú élettartamú növény, megfelelő gondozás mellett az otthoni termesztésben akár 20 évig fennmaradhat, sőt virágozhat is. Virágokat legtöbbször a 120 cm-es magasság elérése után hoz. Virágzáskor a szár tetején finom, fehér virágok jelennek meg, melyek fehér színben mutatják meg magukat.

A Pachypodnium a napos helyet szereti. Szobai körülmények között egyszerűen tartható, kedveli a világos, meleg helyeket, akár még a radiátor fölött is elhelyezhetjük. A legjobb a déli vagy a keleti ablak közelében tartani őket. Nyáron szabadban nevelhető. A nap hiánya miatt a szár kinyúlik, és a levelek kicsivé és egyenletesebbé válnak. Télen a hőmérséklet nem csökkenhet 15 ° C alá. Alacsony hőmérséklet, túlzott páratartalom és kis mennyiségű fény kombinálva a növény rothadását okozza, és néhány napon belül elpusztulhat. A növényt ne helyezzük huzatos helyre.

A növény földje ne legyen túl nedves. A pachypodium öntözésének azonban rendszeresnek kell lennie, hogy a növény ne kezdje el hullatni a leveleit. A pachypodium öntözésének legbiztonságosabb módja, ha az edényt kb. 15-20 percig vízzel töltött edénybe helyezzük. Az öntözést nyáron 7-10 naponta egyszer kell elvégezni. Télen legfeljebb havonta egyszer öntsünk vizet a táljába.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 11. 10.
A növény nagyon szép állapotban érkezett , mindent megteszek majd , hogy nagyon sokáig gyönyörködhessünk majd benne.