Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Déli bunkóliliom - Cordyline australis

Kiszerelés
cserép ø 14 cm
4.990 Ft
Menny.:db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Elérhetőség: Előrendelhető
Déli bunkóliliom - Cordyline australis 14 cm-es cserépben, 40-50 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(1)

Paraméterek

Aktuális növénymagasság cseréppel együtt 40-50 cm
Fagytűrése -10-12°C
Élőhely Napos, félárnyékos

Termékleírás

Déli bunkóliliom - Cordyline australis


Nagy, hegyes végű, erőteljes, zöld leveleket hoz, melyek hosszúsága akár az 1m-t is elérheti Fényigényes, melegkedvelő növény. A déli és nyugati fekvésű, szórt fényű, széltől és huzattól védett helyeket kedveli. Átlagos, kissé kötött, folyamatosan nyirkos talajt igényel. A nyári időszakban nem árt időnként tápoldatozni.

Előfordulása


A déli bunkóliliom (Cordyline australis) Új-Zélandról származó évelő növény, amit hazánkban elsősorban lakásban tartanak, ugyanis nem fagytűrő. Neve bunkóhoz hasonló gyökeréből ered. Eredeti közegében kisebb fává fejlődik, nálunk egy méteres hosszt elérő szerteágazó, élénkzöld vagy mély lila leveleivel díszít. 

Életmódja


Fehér színű, illatos fürtös virágzatot is hoz, bár ezt a hazai körülmények között, csak nagyon ritkán csodálhatjuk meg. Meleg és világos helyen érzi igazán jól magát, azonban a tűző napot rosszul tűri. Amikor már nincs fagyveszély, akár a szabadba is kitehetjük, az előbbieket szem előtt tartva. A huzat szintén nincs ínyére.

Talaja legyen folyamatosan nyirkos, egyéb igényei nem igazán vannak vele szemben. Mivel gyökere hosszú és erőteljes, figyeljünk arra, hogy a cserép megfelelő méretű legyen.

Nyáron adhatunk neki néha tápoldatot, meghálálja. Télen csökkentsük az öntözések mennyiségét, és keressünk számára, egy legalább 5fokos, világos szegletet.

Kártevők közül a takácsatkák és a pajzstetvek megjelenésére lehet számítani, egyéb kártevőre vagy betegségre nem érzékeny. Ha szeretnénk szaporítani, levéldugványokkal, vagy gyökérdugványokkal tehetjük meg.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás: wikipedia

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 01. 17.
Megérkezett a kért növény és nagyon szép, életerős liliomot kaptam szakszerűen csomagolva. Mint a képen . Köszönöm.