Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
pálma

Királynőpálma - Syagrus romanzoffiana

Kiszerelés
cserép ø 17 cm
14.990 Ft
Menny.:db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Elérhetőség: 4 db raktáron
Királynőpálma - Syagrus romanzoffiana 17 cm-es cserépben, 180 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság cseréppel együtt 180 cm
Élőhely Napos

Termékleírás

Királynőpálma - Syagrus romanzoffiana


A királynőpálma (Syagrus romanzoffiana) a pálmafélék (Arecaceae) családjában a Cocoeae nemzetségcsoport Syagrus nemzetségének legismertebb és elterjedtebb faja.

Eredeti élőhelye Dél-Amerika, főképp az Amazonas medencéje. A kontinens gyarmatosítása után a trópusi, illetve szubtrópusi éghajlaton sokfelé dísznövénynek ültették, így például betelepítették Madeirára és a Hawaii-szigetekre is.

Tulajdonságai


Magányos törzsű fa. Mintegy 8–15 m magasra nő meg. Fényes zöld, szárnyasan összetett levelei 3–5 m hosszúak lehetnek; a szabálytalan alakú levélüstök átmérője 5–8 m. Narancssárga virágai nem az üstök közepén, torzsában nyílnak, hanem nagy fürtökben az üstök alatt. Termése (alakja és íze is) a kókuszdióéhoz hasonlít, csak jóval kisebb (1–2,5 cm).

Gyökerei a többi pálmaféléhez hasonlóan, sekélyen, a talajszint közelében futnak szét.

Örökzöld, egylaki. Gyorsan nő. Leginkább az enyhén savanyú (pH = 6,1–6,8) talajt kedveli. A tűző napot is jól viseli. Tavasz végén – nyár elején virágzik. Érett gyümölcsei a téli hónapokban hullanak le. Elterjedését jelentősen segítette alkalmazkodó képessége: annak ellenére, hogy trópusi növény, rövidebb ideig még a -6 – -8 °C-os fagyot is elviseli. Nedvességkedvelő; a szárazságot mérsékelten tűri. Gyümölcsei nyersen édesek, ízletesek, ehetők.

Dísznövénynek ültetik. A Washington-pálma és a kanári datolyapálma (Phoenix canariensis) mellett a három legkeresettebb, legelterjedtebb díszpálma közé tartozik.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.