Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Törpe datolyapálma - Phoenix roebelenii

Kiszerelés
13.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 17 db raktáron
Törpe datolyapálma - Phoenix roebelenii 20 cm-es cserépben, 90-100 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság 90-100 cm
Élőhely Félárnyékos

Termékleírás

Törpe datolyapálma - Phoenix roebelenii


A törpe datolyapálma (Phoenix roebelenii) az egyszikűek (Liliopsida) osztályának a pálmavirágúak (Arecales) rendjébe, ezen belül a pálmafélék (Arecaceae) családjába tartozó faj.

Előfordulása


A törpe datolyapálma jól ismert kerti és cserepes növény; eredetileg Indokínából származik, manapság azonban világszerte termesztik. A következő országokban találhatók vad állományok: Kína, Laosz és Vietnám.

Megjelenése


Az egyik legszebb szobai pálma, karcsú kissé lelógó levelei miatt. A tágas lakások és téli kertek egyik legszebb növénye, mely a nagyon lassan növő fajta. Érzékeny a perzselő napsütésre.

A növény kecses kis pálma, a levélszárnyak V alakban összehajtottak, azaz a levélgerinc alul helyezkedik el. Felálló törzsű, legfeljebb 2,5 méter magas fa. A törzset nem borítják az elpusztult levelek alapi részei. Levele finoman szárnyalt, körülbelül 1 méter hosszú, ívben elhajló, a levélkék keskenyek, kihegyezett csúcsúak. Virága kicsi és sárga színű. A virágzatok a levelek között fejlődnek. Termése fekete, hosszúkás-elliptikus, legfeljebb mintegy 12 milliméter hosszú.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás: wikipedia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.