Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyémánt cédrát - citromfa

Kiszerelés
10.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2024. február 28.
Gyémánt cédrát - citromfa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 120-160 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Paraméterek

Aktuális növénymagasság cseréppel együtt 120-160 cm
Élőhely Napos

Termékleírás

Gyémánt cédrát - citromfa


Diamante cédrát, latinul Citrus Medica L. var. Diamante Cedro Lisicio

Erős, gyorsan növekvő, nyitott kis fa vagy bokor, csokrokban hozza illatos virágait. Toscana-ban a kert ékességének tartják.

Nevét termesztésének fő termesztési helyéről a Dél olaszországi Diamante-ről kapta. Az Etrog mellett e citrusfajnak is kultikus szerepe van a zsidóknál a szukott azaz sátoros ünnepségen. Csak a dugványozott  növényről származó gyümölcs használható fel, mert az alanyra oltott növény gyümölcse számukra tisztátalan. A főrabbi tüzetesen átvizsgálja az ültetvényeket, hogy nehogy oltványról származó gyümölcsöket vegyenek meg.

Fa jellemzői


 Az alanyra oltott növények erőteljesebbek, és többet teremnek. Levelei bőrszerűek, erezettek és sötétzöldek. Kissé kényes növény, télen hidegházi tartást igényel 0-9 C fokon. Gyakran felkopaszodik a nem megfelelő teleltetésnél, nem szereti a félhomályt! Itt meg kell jegyeznem, hogy ez a fajta az egyik legszebb, és legvonzóbb citrusfajta a számomra. A citrus fajok hét csodájának egyike :-) Bámulatosan dekoratív, órákat el lehet tölteni egy ilyen növény társaságában. Magnézium igénye magas!

Gyümölcs jellemzői


Termései elérhetik az 1 kg-ot is. Hosszban barázdált lefelé, hosszúkás lilásak a kis gyümölcsei, melyek teljes érésre élénk citromsárgák lesznek. Évente többször virágzik, így egyszerre van rajta termés, és virág is. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Citrusok gondozási útmutatója

Ha Ön vegetációs időszakban rendelte meg a növényt (június-szeptember) akkor tegye félárnyékos helyre, lehetőleg a délutáni naptól védve, és rendszeresen öntözze, illetve tetszés szerint ültesse át, lehetőleg egy kicsivel nagyobb cserépbe. Használjon enyhén savanyú talajt, ha lehetősége van rá, lehetőleg szálas tőzeget.

Ha rendelését a vegetációs időszakon kívül rendelte, tegye hideg helyre, hogy ne fázzon meg. (0-8 fok) Ne vigye a lakásba, mert a citrusfélék nem tolerálják a lakások klímáját. A locsolással vigyázzon, mert a teleltetési időben a gyökérzete 80%-ban leáll, azok parafásodnak, így a legkisebb víz mennyiség is olyan károsodásokat indít el, amely visszafordíthatatlan lehet.

A fagyok elmúltával vigye a növényt szabadba, és fokozatosan szoktassa a kinti levegőhöz, és a locsolást nagyon óvatosan kezdje meg, hisz a gyökerek regenerálódása 1 hónapot is igénybe vehet. A hajtások megjelenésével kezdjük óvatosan öntözni őket. A virágzáshoz nem kell víz.

Ha Ön azt tapasztalja, hogy hullik a levélzet, illetve a virágzat, akkor túlöntözte a növényt. Sosem a talajfelszínt kell vizsgálni, hanem a mélyebb rétegeket. A citrusfélék átültetését június közepétől végezze el, lehetőleg augusztus elejéig, hogy a teleltetés előtt tudjon begyökeresedni. A vegetációs időszakban a rendszeres öntözés elengedhetetlen. Használjon eső vizet vagy állott vizet. A citrusok nagyon tápanyag kedvelő növények, így áprilistól-októberig műtrágyázni kell őket. Használjon összetett műtrágyákat, havi, háromhavi, vagy fél éves lebomlásban. Ha segítségre van szüksége, a facebookon megtalálja a Citrusok Magyarországon nevű csoportot, és a nap 24 órájában a segítségére lesznek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.