Paraméterek
Aktuális növénymagasság cseréppel együtt | 110-140 cm |
Élőhely | Napos |
Termékleírás
Amalfitano - citromfa
A helyes név „sfusato amalfitano”.
Ez a világhírű Amalfi citrom, bár valójában ez egyike annak a néhány citromnak, amelyeket együtt Amalfi Citromnak neveznek, a Lunario (Négy évszak) mellett.
Kevésbé savas citrom, állítólag a legillatosabb olajok vannak a héjában. Nem meglepő, hogy a limoncello készítés számára kötelező citrom!
A nagy kúpos (Sfusato) citromok szaporító termője.
Az sfusato amalfitano ízének és különleges tulajdonságainak titka az Amafi terület kialakulásából fakad, amelyet a hegyek védenek a hideg északi széltől, de a porózus talajú teraszokon a tenger szellőinek és erős napsugárzásnak van kitéve. Az Amalfi citrom nélkülözhetetlen összetevője a parti gasztronómiának: a konyhában a gyümölcslevet, húst, héjat és még a leveleket is használják.
A levet a halak és a tenger gyümölcseinek ízesítésére használják, általában frissítő limonádéban és finom sorbetekben. A középkorban a szorbettet magasan a hegyeken összegyűjtött és mély barlangokban tárolt hóból készítették nyárig, amikor az amalfi gazdag kereskedők asztalain jelent meg, hogy meglepje a gazdag vendégeket és kereskedőtársakat.
Fa jellemzői
Az Amalfi-part mentén található tipikus teraszos kertekben termesztik őket, februártól októberig.
Gyümölcs jellemzői
Egyedülálló fajta - hosszú, kúpos és legalább duplája a többi citrom méretének. Vastag és ráncos héja van, intenzív parfüm szerű illata, édes és lédús húsa.
Egyéb információ
A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!