Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sorrento - citromfa

Kiszerelés
9.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Sorrento - citromfa alacsony törzsre oltott, 20 cm-es cserépben, 60-70 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság cseréppel együtt 60-70 cm
Élőhely Napos
Stanovište Slnečné

Termékleírás

Sorrento - citromfa


C. limon "sfusato di sorrento" Vagy Sorrentói citrom. 

A Sorrentói citromot sokan ismerik, és ez köszönhető, a belőle készült világhírű likőrnek; a Limoncellonak. 

Ez a citrus faj megkapta 2000-ben az OFJ minősítést. (Oltalom alatt álló földrajzi jelzés) Tehát akinek van e fajból, az vigyázzon e védett fajtára.

Nagyon védik ezeket a fákat, és tákolt védett helyekre ültetik, a klíma így adja meg neki az egyedi és jellegzetes ízét, és aromáját. 

A Sorrentói citrom nagyon régi időkre tekint vissza. 1951-ben feltárt Pompeiben egy hatalmas falifreskon e citrus fajta van megfestve. Sorrentói írásos feljegyzések 1500-tól vannak.

Fa jellemzői


A termelők valójában csak Femminello citromként ismerik e fajtát, és nem tulajdonítanak neki külön jelentőséget, hogy ez valójában eltér a Femminello fajtától, de természetesen az összes fajtája a femminello csoport tagja.

Gyümölcs jellemzői


E citrusfajtak íze, illata egész más, mint a többi citromé. A héja kissé vastagabb, savasabb, és a színe sápadtabb sárga, de minden másban hasonlít a femminello fajokhoz, mivel e citromnak is köze van hozzá. C-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, húsa különösen lédús és savas. Héja kifejezetten illatos a magas illóolajtartalom miatt.  

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.