Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
mangó

Mango 'Osteen' - fa

Kiszerelés
cserép ø 16 cm
19.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2023. december 14.
Mango 'Osteen' - fa 16 cm-es cserépben, 140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(1)

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Paraméterek

Aktuális növénymagasság cseréppel együtt 140 cm
Élőhely Napos

Termékleírás

Mango 'Osteen' - fa


Az eredeti fa egy magból nőtt ki, amelyet 1935-ben ültettek el SA Osteen, a floridai Brevard megye első megyei biztosának birtokán. Osteen állítólag Haden csemetéje volt , amit a törzskönyvi elemzés később alátámasztott. A fa első termését 1940-ben hozta, és a jól ismert Osteen családról kapta a nevét, amely a 19. század vége óta a floridai Merritt Island-i South Tropical Trail Lotus alnegyedében élt. A leszármazottak a mai napig ott élnek.

Az Osteent kereskedelmi használatra értékelték, majd később kereskedelmi fajtaként fogadták el színe, termelési jellemzői és íze miatt. Ma Európában kedvelt kultúrfajta!

Az Osteen mangó Floridában őshonos fajta. Jelenleg az európai kontinensen termesztik, a legjobb termőterületre összpontosítva Malagában és Granadában. A mangó összetételében érdemes megjegyezni az általa biztosított A provitamin mennyiségét, amely többek között a látást, az farkasvakság megelőzését, valamint a bőr karbantartását segíti. Antioxidáns hatása is van, ilyen például a C-vitamin, ami szintén bővelkedik ebben a gyümölcsben. E-vitamint is tartalmaz (bár kisebb mennyiségben), de ennek köszönhetően elmondhatjuk, hogy A-, C- és E-vitamint egyaránt tartalmazva a természetes antioxidánsok egyik legismertebb triójával rendelkezik. Alakja tojásdad, megnyúlt, intenzív lila színű. Bőre vastag, húsa rostmentes és sárga színű. Kicsi, keskeny és hosszúkás maggal.

Gyümölcse hosszúkás alakú, lekerekített alappal és csúcssal, amely néha kis csőrt tartalmaz. Súlya éréskor átlagosan valamivel több mint egy 40 dkg. A sima bőr háttérszíne sárga, de általában sötétlilára változik. A gyümölcshús szinte rostmentes, és enyhe, de édes ízű. A gyümölcs monoembrionális magot tartalmaz. Általában júliustól szeptemberig érik Floridában.

A mangófa ​​örökzöld, ágas, akár 35-40 méter magas és 10 méter átmérőjű koronával. A kéreg gyantás; kemény és érdes, vörös színű. Levelei váltakozóak, egyszerűek, 15-35 cm hosszúak és 6-16 cm szélesek, fiatalon változó színűek, narancssárga/rózsaszín, ami gyorsan törkölyessé válik, hogy éréskor végül zöldre váltson.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 11. 01.
Egészséges ,szép növényt kaptam.