Paraméterek
Aktuális növénymagasság cseréppel együtt | 140 cm |
Élőhely | Napos |
Termékleírás
Avocado 'Bacon' - fa
A Bacon avokádó két mexikói avokádófajta hibridje, és eredetileg 1954-ben James Bacon termesztette a Buena Parkban, Kaliforniában. Az avokádófa szinte minden fajtája sikeresen nőhet az enyhe télű területeken. A Bacon avokádó hidegtűrőbb, -2 fokig ellenálló fajtaként az alacsonyabb téli hőmérsékletű területeken. Ez egy kisebb kereskedelmi fajta Kaliforniában, virágzik olyan területeken, mint San Francisco és a kaliforniai Central Valley, és van némi sikertörténete Floridában is.
A 20. század közepéig az avokádó afrodiziákum hírében állt, ami bizonyos fogyasztók kedvét eltántorította. Az 1920-as években a termelők promóciós reklámkampányt szponzoráltak az Egyesült Államokban, hogy cáfolják, hogy az avokádó képes szexuális bátorságot előidézni.
Jellemzése
A bacon avokádófák a legvonzóbbak közé tartoznak kivételesen mélyzöld lombozatukkal.
A fák is függőlegesebb alakúak, mint a legtöbb avokádófajta. A fiatal Bacon avokádófák gyakran úgy néznek ki, mint a karácsonyfa; magasak és egyenesek mondjuk Hasshoz vagy Fuertéhoz képest.
A baconnek megvan az az előnye is, hogy korábban érett és betakarításra kész, mint a legtöbb más avokádófajta.
A bacon avokádó ovális alakú, sima, vékony héja sötétzöld színű, halvány foltokkal. Húsa halványsárgászöld, kevésbé olajos, mint a Hass avokádóé, de ugyanolyan finom, vajas, krémes állagú. A Bacon avokádó központi gödöre nagy, jelentős mennyiségű húst vesz fel a gyümölcsben, és hajlamos a magüreg megpenészedésére, ami éretten nagyon romlandóvá teszi a gyümölcsöt. A Bacon avokádófa egy közepes méretű fa, sötétzöld, fényes levelekkel, és átlagosan 4-6 méter magasságot érhet el. Ez egy későn termő fajta, felálló és terjedő növekedési szokással, és nagy mennyiségben hoz 170-340 gr-os gyümölcsöt. Az avokádó azon kevés gyümölcs egyike, amely nem a fán érik be.
Az avokádó az olajbogyó után a második helyen áll a gyümölcsök között az olajtartalom tekintetében. Az avokádóban lévő olaj azonban köztudottan magas egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, amelyek viszonylag egészségesek, és segíthetnek csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Az avokádó jó forrása az élelmi rostoknak, a C-vitaminnak, a K-vitaminnak és a folsavnak is. Más gyümölcsökkel és zöldségekkel tálalva az avokádó képes a tápanyag felszívódását fokozni, mivel lehetővé teszi a szervezet számára, hogy több zsírban oldódó tápanyagot szívjon fel.
A bacon avokádó kivételesen könnyen meghámozható, és könnyű, krémes íze szinte minden ételnek megfelel. Az avokádó magas zsírtartalma különösen jól kombinálható a savas gyümölcsökkel és zöldségekkel, például citrusfélékkel és paradicsommal. Az avokádót leggyakrabban nyersen fogyasztják, mivel a gyümölcsben lévő tanninok keserű ízt eredményezhetnek hosszabb főzés vagy közvetlen hőhatás után. Élvezze az avokádót mártogatósként, szendvicsbe szeletelve, vagy egyszerűen megszórva egy kis sóval. Tárolja az avokádót szobahőmérsékleten, amíg teljesen meg nem ér. Ha lassítani szeretnénk az érést, azonnal tároljuk az avokádót a hűtőben, mert lehűtve nem érik tovább. Az egész, érett avokádó két-három napig eláll a hűtőszekrényben, míg a vágott avokádó egy-két napig eláll. Az avokádó húsa levegő hatására sötétedik.
Egyéb információ
A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!
Vélemények
Köszönóm!
Ha minden jól alakult, akkor lehet, hogy jövőre már lesz is termésem