Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
gyompálma pálma

Gyompálma - Chamaedorea elegans

Kiszerelés
cserép ø 20 cm
3.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2024. február 28.
Gyompálma - Chamaedorea elegans 20 cm-es cserépben, 60 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Paraméterek

Aktuális növénymagasság cseréppel együtt 60 cm
Élőhely Félárnyékos

Termékleírás

Gyompálma - Chamaedorea elegans


A gyompálma a pálmafélék családjából származó rendkívül kedvelt pálmafajta. Mexikó, Guatemala területén őshonos növény. A növény eredetileg 2 métert is eléri, de nálunk maximum 1 méter magasságig nő. Kétlaki növény, van női és hím egyedei. A női egyedeken apró, illatos sárga virágok találhatók időnként. Latin neve: Chamaedorea elegans​

Fényigénye


Átlagos fényigényű növény, nem szereti sem a tűző napfényt, sem a nagyon árnyékos helyeket. Leginkább olyan helyre rakjuk a lakásban ahol elég fényt kap, de nem is égeti az.

Hőigénye


Nem egy különleges igényű levéldísznövény. Átlagos 20 Celsius fokos helyen tartsuk, de ne rakjuk huzatos helyre. Télen lehet kicsit hűvösebben 12-15 Celsius fokon, nyáron akár kivihetjük a kertbe árnyékosabb helyre.

Vízigénye


Vízigénye közepes, mindig legyen nedves a földje. Ne hagyjuk kiszáradni a földjét, de ne is álljon alatta a víz. Kedveli a párás levegőt, érdemes gyakran párásítani neki, kézi permetezővel.

Tápoldatozása


Leginkább márciustól szeptemberig tápoldatozzuk, közepes erősségű tápoldattal, 2-3 hetente. Megfelelőek a kertészetekben kapható zöld növény tápoldatok vagy speciális pálmákhoz való tápoldatok. Szeptembertől márciusig az ősz és tél folyamán nem igényli a tápoldatozást.

Jellemzése


Termőhelyein maximum 2 méteres magasra nő. Középzöld, tollhoz hasonlatos levelei elegánsan bókolnak. Emiatt vált közkedvelt szobanövénnyé. Idős korára felkopaszodik, és csak fölül visel leveleket. Apró, sáraga virágzatú, kétlaki növény. Magvait az 1950-es években kezdték el jelentősebb mértékben exportálni Közép-Amerikából. Tűrőképessége miatt különböző klímájú területeken terjedt el kerti dísznövényként. A hazai éghajlaton szobanövényként tartják.

Meleg, félárnyékos vagy világos helyre való. Kevés fényt igényel, ami örömhír a növénykedvelőknek, hiszen általában fényhiánnyal küszködik a szobanövények többsége. Azok között a szobanövények között tartják számon, amelyek légszennyező anyagokat kötnek meg. Számára az optimális hőmérséklet 16-30 ºC. Télen 16 ºC elég neki. Ilyenkor ritkábban öntözd, hagyd a talaját kiszáradni két öntözés között. A már beállt növény kismértékben szárazságtűrő. Lassan fejlődik. A minél mutatósabb látványért általában több tövet ültetnek egy cserépbe. Talajban nem válogat, de meghálálja a humuszban gazdag talajt. Minél idősebb, annál ritkábban kell átültetni, jól tűri, ha a gyökerei túlburjánoznak. Ezt értsd úgy, hogy 10-15 évig is elél átültetés nélkül. A talajának felső részét azonban nem árt időnként lecserélni. Leveleit nedves ruhával érdemes áttörölni, hogy megszabadítsd a portól. Télen szépen fejlődik mesterséges megvilágítás mellett. Hosszú életű.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.