Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vadcitrom - citromfa

Kiszerelés
2.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Vadcitrom - citromfa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 150-190 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság 150-190cm
Fagytűrése -25°C
Élőhely Napos

Termékleírás

Vadcitrom - citromfa


A citrusok rokona (Rutaceae)

Észak Kínából származik, 3-4 méter magasra növő kis fa, vagy cserje, ez az egy faj lombhullató. Abszolút fagytűrő fajta (-23 fokot is túlél)

Fa jellemzői


Sötétzöld, kemény, merev ágait 6-10 cm-es tüskék borítják, így a belőle készült sövény leküzdhetetlen akadály a legelszántabb betolakodó számára is. Illatos fehér virágait tavasszal hozza, a még levél nélküli csupasz  ágakon, illatuk bódító.

Ezek a növények általában a 6-7. évben teremnek először. Dézsában épp úgy tartható mint szabadban.

Bármilyen citrus fajta oltható rá, kompatibilis minden fajjal. Erre a növényre csak akkor érdemes oltani, ha kisebb növésű fát szeretnénk létrehozni. Nagyon lassan, keservesen nő. Másik nagy problémája a rövid élet. Az erre a növényre oltott bármely más citrus 25 éves kora után lassan tönkremegy. Maga a trifoliata növény, önmagában sokáig él. Jól tűri a metszést, legjobb ezt kora tavasszal véghezvinni. Nem tolerálja a meszes talajt, látványosan szenved ettől.

Szaporítható, dugványozással hormonkezelés után, és magról.

Gyümölcs jellemzői


5 cm-es aromás, sárga gyümölcsei nagyon savanyúak, kevés levet tartalmaznak. Egy gyümölcs, akár ötven magot is tartalmazhat. A levét fel lehet használni teába, és a héját le lehet reszelni, éppen úgy mint a citromét. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.