Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
kaffir lime limefa magas oltott törzsre

Kaffir - lime fa

Kiszerelés
9.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Kaffir - lime fa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 150-190 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság 150-190cm
Fagytűrése 0°C
Élőhely Félárnyékos
Talajtípus Savas (tőzeges)
Tápanyagigény Közepesen tápanyagigényes
Vízigény Közepes vízigény

Termékleírás

Kaffir - lime fa


Latin név: Citrus × hystrix ‘Kaffir Lime’

Hosszú tövisű narancs vagy papeda. Leveleinek vaníliás, édeskésen erős illata van. A Fülöp szigeteken termesztik főképpen a levelei miatt. A szárított levelek teafőzete is közkedvelt.

Fa jellemzői


Erős növekedésű 12 méter magasra növő örökzöld fa, vagy cserje. A levél hónaljakban merev, erős tüskékkel. Szórt állású levelei hosszúak, és felezettek, olyan mintha egy levél kettő lenne. Fiatalabb korában ajánlatos metszeni, a kívánt forma eléréséhez, idősebb növények elég összetetten, szimmetrikusan nőnek. A virágait egyesével hozza, vagy legfeljebb öttagú virágcsoportokban.

Gyümölcs jellemzői


Termése gömbölyű akár 7 cm-es is lehet, érett állapotban zöldes-sárga. Úgy néz ki mint egy agy. A terméshús 10-12 gerezdre tagolódik, szőrös, és kevés leve keserű, és savanyú. A termése hasznosítható épp úgy mint a zöld citromok leve. Azonban az előfordulási helyén nem fogyasztják a növény termését, csak a levelét hasznosítják fűszerként. Gyümölcseit hajmosásra használják, amely nem csak táplálja a hajat, de az élősködőket is távol tartja. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek