Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Japán kenderpálma - Trachycarpus wagnerianus

Kiszerelés
cserép ø 20 cm
13.489 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Japán kenderpálma - Trachycarpus wagnerianus 20 cm-es cserépben, 60 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság 60cm
Fagytűrése -18°C
Élőhely Napos, félárnyékos

Termékleírás

Japán kenderpálma - Trachycarpus wagnerianus


Fagytűrő -18°C

A japán kenderpálma (Trachycarpus wagnerianus) a pálmavirágúak (Arecales) rendjének Thrinacinae nemzetségcsoportjába tartozó kenderpálma (Trachycarpus) nemzetség egyik, dísznövénynek is termesztett faja. Egyes rendszerezők a kínai kenderpálma változatának (Trachycarpus fortunei var. wagnerianus), illetve alfajának (Trachycarpus fortunei ssp. wagnerianus) tekintik.

Tudományos nevét egyesek szerint a német származású Albert Wagner botanikusról, mások szerint a magyar Wágner Jánosról kapta.

Előfordulása


Valószínűsítik, hogy Japánból származhat: vadon termő példányai jóformán nincsenek, viszont a szigetországban már több száz éve termesztik. A világ számos országába gyűjtők és kereskedők vitték el.

Megjelenése


Hasonlít a jóval ismertebb kínai kenderpálmára (Trachycarpus fortunei), de kisebb termetű: 6 méternél magasabbra ritkán nő meg. Levelei is kisebbek, merevebbek és szabályosabbak, nyelük rövidebb, éppen ezért a szelet jobban tűri. A levél színe mélyzöldtől kékeszöldig változhat; ezzel egyesek szerint ez a legmutatósabb kenderpálma. Magja sötétbarna, vese alakú.

Életmódja


Fényigényes, de a tűző naptól óvni kell. 3–4 éves korában hirtelen növekedésnek indul, ezután megfelelően trágyázva és öntözve évente akár 12 levelet is hozhat. Mivel viszonylag kicsi, lakásban is egyszerűbben tartható. A Kárpát-medencében a kiültetett példányokat télen védeni kell a csapadéktól, a törzs körül a talajtakaróval pedig a hidegtől is. A hideget nagyjából -16 °C-ig tűri. Magjai könnyen, 8–12 hét alatt kicsíráznak. A kínai kenderpálmával keresztezhető.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás: wikipedia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.