Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ch. humilis pálma vulcano

Chamaerops humilis 'Vulcano' - pálmafa

Kiszerelés
cserép ø 19 cm
13.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Chamaerops humilis 'Vulcano' - pálmafa vagy Ch. humilis Vulcano 22 cm-es cserépben, 60-70 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság 60-70cm
Fagytűrése -15°C
Élőhely Napos

Termékleírás

Chamaerops humilis 'Vulcano' - pálmafa


A Chamaerops humilis a pálmafélék (Arecaceae) családjába tartozó faj, a Chamaerops nemzetség egyetlen faja. Legtöbb neve (így a meglehetősen elterjedt, spanyolos palmito) alacsony termetére utal, miként tudományos neve is, amit a chamai (alacsony) és rhops (cserje) szavakból képeztek ennek egyik fajtája a Vulcano.

Előfordulása


A Földközi-tenger nyugati medencéjében őshonos. A krétai datolyapálma (Phoenix theophrasti) mellett ez Európa másik természetes előfordulású pálmafaja, és egyben a legészakibb természetesen előforduló pálmafaj. A 20. század közepén elterjedésének északi határa Nizza körül volt, de az ezután következő lehűlés keményebb telei nagyjából Nápolyig szorították vissza. Ebben valószínűleg közrejátszottak az emberek is, akik a levelét rendszeresen szedték. Azóta a felmelegedéssel újra északnak terjeszkedik.

Megjelenése


Törzse szinte nincs is, "kompakt" méretű növény. Szabálytalan legyezős leveleinek üstöke legfeljebb 3–4 m-re magasodik fel, levelei nagyon zöld színűek. Lassan növő ernyőpálma. A nyári nagy hőséget éppolyan jól tűri, mint a zord telet (-15 fokig). Vízigénye nem túl nagy, a talaj jó minőségére nem érzékeny de a jó vízáteresztő képessége fontos számára, az aszályt jól tűri.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.