Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ausztrál legyezőpálma - Livistona australis

Kiszerelés
cserép ø 20 cm
5.000 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Ausztrál legyezőpálma - Livistona australis 20 cm-es cserépben, 45-50 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Nem értékelt

Paraméterek

Aktuális növénymagasság 40-50cm
Fagytűrése Nem fagytűrő°C
Élőhely Napos, félárnyékos

Termékleírás

Ausztrál legyezőpálma - Livistona australis


Nem fagytűrő 

Napfényes környezetben érzi jól magát, ám a közvetlen, erős napsugárzást nem tűri.

Az ausztráliai legyezőpálma (Livistona australis) az egyszikűek (Liliopsida) osztályának pálmavirágúak (Arecales) rendjébe, ezen belül a pálmafélék (Arecaceae) családjába tartozó faj.

A kínai kenderpálma (Trachycarpus fortunei) az egyszikűek (Liliopsida) közé tartozó pálmafélék (Arecaceae) családjának egy dísznövényként elterjedt faja.

Előfordulása


Az ausztráliai legyezőpálma őshazája Ausztrália, de számos más országban is termesztik. Ausztráliában a következő szövetségi államokban található meg: Queensland, Új-Dél-Wales és Victoria.

Megjelenése


A kínai legyezőpálmánál (Livistona chinensis) nagyobbra nő, körülbelül 25 méter magasra is. A kínai rokontól eltérően levélnyelei hosszabbak, azonban a levéllemezek kisebbek. Az angol nevét „cabbage palm” (káposztapálma) onnan kapta, hogy hajtáscsúcsa a fiatalabb levelekkel együtt ehető.

Életmódja


Legalább heti háromszori öntözést és kétheti mérsékelt tápoldatozást igényel. A párásítást meghálálja, de ne vigyük túlzásba. A tél közeledtével fokozatosan csökkentsük az öntözővíz- és a tápoldatadagot. A legyezőpálma hosszú életű növény, így sokáig gyönyörködhetünk benne.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás: wikipedia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.